Pommelien Thijs tijdens haar concert in de Ancienne Belgique op 10 februari 2024

PhotoNews

| Pommelien Thijs tijdens haar concert in de Ancienne Belgique op 10 februari 2024.

Stad Brussel treedt toe tot internationale Music Cities Network

© Belga
11/10/2024

De stad Brussel is toegetreden tot het internationale Music Cities Network, een non-profitorganisatie die muzieksteden, artiesten, ondernemers en beleidsmakers over de hele wereld samenbrengt. Dat meldt de stad in een persbericht.

Het Music Cities Network (MCN) zet zich in om de kloof tussen muziekprofessionals, artiesten en beleidsmakers en de politiek te dichten. Het netwerk brengt die verschillende belanghebbenden samen om te werken aan een toekomstbestendige, duurzame en veerkrachtige muzieksector. Na Valencia, Hamburg, Manchester, Berlijn, Sydney en andere steden wereldwijd, treedt nu ook Brussel toe tot het netwerk.

Volgens de stad Brussel biedt MCN "tal van voordelen", waaronder het stimuleren van de lokale economie door de verdere ontwikkeling van muziektoerisme, het aantrekken van investeringen en het vergroten van de internationale zichtbaarheid van de stad.

"Het versterkt de betrokkenheid van de gemeenschap door sociale cohesie te bevorderen en lokale artiesten te ondersteunen", klinkt het.

Andersom is Brussel ook een troef voor MCN. De stad kent een bruisend muzikaal landschap waar verschillende muziekgenres deel van uitmaken. De multiculturaliteit van de stad, met invloeden uit Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika, verrijkt de muzikale scène.

Festivals en muziektempels

Naast wereldmuziekfestival Couleur Café en jazzfestival Brussels Jazz Festival, heeft ook de opkomende techno- en electroscene een belangrijke invloed op de reputatie van Brussel als belangrijke muziekstad.

Ook de aanwezigheid van belangrijke muziektempels zoals Ancienne Belgique, Botanique en Cirque Royal komen die reputatie ten goede.

"Door samen te werken met andere toonaangevende muzieksteden, streven we ernaar onze bruisende muziekscene verder te versterken en ervoor te zorgen dat die ook toekomstige generaties blijvend kan inspireren", verklaart schepen van Stedenbouw, Openbare Ruimten, Nederlandstalige Aangelegenheden en Onderwijs Anaïs Maes (Vooruit.brussels).

"Brussel tot een Europese muziekhoofdstad maken, versterkt het culturele erfgoed van de stad en bewijst onze wil om de stad te laten bewegen", voegt schepen bevoegd voor Cultuur en Toerisme Delphine Houba (PS) toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Muziek , Music Cities Network , Anaïs Maes , schepen voor Stedenbouw en Openbare ruimte Anaïs Maes , Delphine Houba , vooruit.brussels , PS , Couleur Café , Brussels Jazz Festival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni