Ook dit jaar kreeg L'air du temps uit Liernu (Namen) samen met Boury de hoogste score toebedeeld door restaurantgids Gault&Millau. Het befaamde restaurant van chef San Degeimbre opent dinsdag een pop-up aan de Zavel.
‘Beste restaurant van België’ L'air du temps opent pop-up in Brussel
Een score van 19 op 20, goed voor 5 koksmutsen, kreeg L'air du temps begin deze maand van Gault&Millau. Het restaurant – dat sinds 2009 ook twee Michelinsterren heeft - scoorde daarmee hoger dan toppers als The Jane, Hertog Jan en het Hof van Cleve.
De Koreaanse roots van chef-kok San Degeimbre tekenen zijn keuken en hij gebruikt graag plantaardige ingrediënten die hij zelf teelt. De nieuwe pop-up zal in de Joseph Stevensstraat komen waar eerder de San Sablon zat, een restaurant waar Degeimbre ook eigenaar van was, maar dat te weinig opbracht.
Een vijfgangenmenu kost in het nieuwe restaurant 165 euro, dat is iets goedkoper dan in Liernu. Voor aangepaste wijnen betaal je 85 euro.
Lees meer over: Resto & Bar , L'air du temps , pop-up