BRZ 20250409 1930 EAT AND DRINK Fish Tank

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 4 op 5

Fish Tank: Brusselse visbar met girlpower, smaakexplosies en een ongepolijste vibe

Michel Verlinden
© BRUZZ
11/04/2025

Met Fish Tank opent chef Milan La Roche het ultieme visadres voor een snelle hap. Een ongepolijste plek, aangedreven door girlpower, waar geen compromissen gesloten worden op het vlak van smaak.

Wie herinnert zich nog vishandel Dangel in de Marollen? Jarenlang bood het charmante koppel Bill en Joëlle er gerechten en oesters aan die je ter plekke kon opeten. Het duo achter dat onvergetelijke toonbeeld van Brusselse gezelligheid droeg intussen zijn zaak over aan Loïc De Doncker en chef Milan La Roche (van St Kilda, Manneken Pis Café). Zij hebben het mooie erfgoed niet verloochend, maar gaven er een frisse, eigentijdse invulling aan. De grote, rechthoekige zaal, gedomineerd door een tinnen toog, is volledig betegeld en smaakvol aangekleed met decoratieve accenten, zoals een oude reddingsboei en kleurrijke stoelen ontworpen door de Brusselse Ateliers J&J.

Aan het roer van deze trawler, die het beste van de Noordzee en het Kanaal binnenhaalt, staat een vrouwelijk team onder leiding van executive chef Morgane Brees, een talent dat haar sporen verdiende bij onder meer de Auberge du Vert Mont in Boeschepe. In een stevig tempo stuurt zij onweerstaanbare gerechten de keuken uit, perfect voor wie snel iets wil eten.

Chef Morgane Brees stuurt in een stevig tempo onweerstaanbare gerechten de keuken uit, perfect voor wie snel iets wil eten.

Op de kaart staan onder meer caracoles (5 euro, enkel in het weekend), vissoep (14 euro) en visrillette geserveerd op stokbrood van Pinpin (8 euro). Op de avond van ons bezoek genoten we van gefrituurde inktvisringen (12 euro), op smaak gebracht met kruiden en citroenzeste, en geserveerd met lookboter. Al even heerlijk was de 'Fish Burger' (15 euro) met wijting, gesmolten cheddar en knapperige ijsbergsla. Dit alles met in ossenwit gebakken frietjes.

Ben je vegetariër? Mis dan zeker de verrukkelijke 'Burger Pakora' (15 euro) niet. In plaats van de gebruikelijke patty krijg je een beignet van vier seizoensgroenten, afgewerkt met masala en fenegriek, en geserveerd met tartaarsaus, chutney, kruiden, munt, koriander en pickles van komkommer. Een schot in de roos, perfect begeleid door een frisse Rédor-pils (2,80 euro) of een glas bloemige maceratiewijn uit de Rhône (4 euro) – de cuvee Gratte Conil van domein Petit Oratoire – rechtstreeks van de tap.

Fish Tank
Hoogstraat 246, Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni