Voor de negende editie van de chocoladegids van Gault & Millau maakte de organisatie een selectie van 129 chocolatiers in België en het Groothertogdom Luxemburg, op basis van anonieme en objectieve degustaties. Frédéric Blondeel werd bekroond als beste chocolatier van Brussel, een erkenning die hem in 2019 ook al te beurt viel.
Frédéric Blondeel opnieuw bekroond door Gault & Millau tot beste Brusselse chocolatier
Volgens Gault & Millau won het werk van Blondeel sinds zijn vorige overwinning nog aan momentum. "Zijn gedrevenheid om als cacaobrander en chocolademaker het 'bean-to-bar'-gedachtegoed perfectionistisch vorm te geven, ligt ontegensprekelijk aan de basis van zijn succes," klinkt het.
Volgens Eloïse Blondeel, dochter van Frédéric Blondeel en deel van het team, komt de titel onverwachts: "Omdat we in 2019 al eens eerder wonnen, hadden we niet verwacht om zo snel opnieuw in de prijzen te vallen."
"Volgens mij ligt de teamspirit en goede samenwerking aan de basis van ons succes. Het is geweldig om dagelijks met mijn vader de handen uit de mouwen te steken en nieuwe dingen te ontdekken," vertelt ze aan BRUZZ.
"Naast de goeie teamsfeer is natuurlijk ook de creativiteit van mijn vader heel belangrijk. Vorige week nog had een verkoper op de vroegmarkt hem een verkeerd kruid meegegeven, namelijk oregano. Ik dacht dat we met dat pizzakruid niks konden aanvangen, maar vanaf volgende week kan je nu ook effectief pralines kopen waarin oregano is verwerkt," lacht ze. "Mijn vader laat de combinatie slagen."
Lees meer over: Resto & Bar , Frédéric Blondeel , Gault & Millau chocoladegids