Sinds 2014 kon je bij Pipaillon in Sint-Gillis terecht voor tal van huisgemaakte jams, spreads en tapenades. Het merk Pipaillon wordt nu overgenomen door het in Ruisbroek gevestigde The Good Food Company, die zal de productie verderzetten. De Pipaillon-koffiebar en winkel in Sint-Gillis blijft evenwel gesloten.
Jamwinkel en koffiebar Pipaillon in Sint-Gillis sluit, productie wordt overgenomen
Catherine Bodson was net 50 toen ze haar carrière besloot om te gooien. De inspiratie daarvoor haalde ze bij de jam van Catherine's tante Yvonne en de boomgaarden van haar opa. “Mijn jeugdherinneringen daarover maakten me meteen blij. Dat gevoel wilde ik overbrengen met Pipaillon”, verklaarde ze daarover.
Niet veel later opende Bodson haar flagshipstore in de Charleroisesteenweg in Sint-Gillis waar de kasten sinds jaren afgeladen vol staan met handgemaakte confituren, chutneys, pickles en siropen uit het atelier in Anderlecht. Stuk voor stuk droegen ze swingende namen als Rhubarbra Streisand, El Greengo of God Save the Quince (het Engelse woord voor kweepeer). De zaken draaiden goed: Pipaillon exporteerde zelfs naar het buitenland en kreeg ook een plekje in de etalage van het ‘Brussels House’ in Milaan.
Akkoord
Op 31 juli echter werd het handelsfonds van Pipaillon overgekocht door voedingsproducent The Good Food Company in het Vlaams-Brabantse Ruisbroek. Enkele maanden daarvoor was de winkel reeds gesloten. Gevraagd naar de reden hiervoor verwijst Bodson door naar Simon Thiebaut, co-oprichter van The Good Food Company.
Volgens Thiebaut wilde Bodson zelf stoppen met de zaak en werd daarop een akkoord bereikt. Hij benadrukt wel dat de producten van Le Pipaillon blijven bestaan en verder zullen worden geproduceerd in Ruisbroek.
The Good Food Company produceert onder meer sauzen, vinaigrettes, sappen en soepen. Het bedrijf heeft geen eigen verkooppunten, maar werkt via distributeurs zoals de bioketen Färm.
Lees meer over: Anderlecht , Sint-Gillis , Resto & Bar , Economie , Pipaillon , Catherine Bodson