| Het Koning Boudewijnstadion doet zondag dienst als vertrek- en aankomstpunt.

1.700 liepen mee met eerste Brussels 10 Miles

KDM, SAH
© BRUZZ
08/04/2018
Updated: 08/04/2018 16.30u

Aan het Koning Boudewijnstadion ging zondag de eerste Brussels 10 Miles door. Net geen 1.700 personen liepen mee. De snelste renner deed net geen 53 minuten over het 16 kilometer lange parcours.

Het Koning Boudewijnstadion doet dit weekend dienst als vertrek- en aankomstpunt voor de 10 Miles. Deelnemers kunnen kiezen uit twee looproutes: 5 of 10 mijl lang (respectievelijk 8 en 16 km). Beide routes lopen volledig door de Heizelvlakte. Wie voor de 16 km kiest, loopt onder meer langs het Atomium en het Kasteel van Laken.

Er namen in totaal net geen 1.700 lopers deel aan de Brussels 10 Miles. Iets meer dan 1000 onder hen waagde zich aan het 16 kilometer lange parcours, de rest koos voor de kortere route.

Omstreeks kwart na elf zondagochtend werd het startschot gegeven voor de 10 Miles. Een klein uur later kwamen de eerste sporters opnieuw aan in het Koning Boudewijnstadion. Martin Delguste behaalde met een tijd van 52 minuten en 43 seconden het goud (zie fotogalerij onderaan het artikel).

Ongeveer een kwartiertje later kwamen de eerste vrouwen toe in het stadion. Claire Hermange kwam als eerste over de eindstreep. Zij deed iets meer dan 1 uur en 7 minuten over het 16 kilometer lange parcours.

'Unieke ervaring'

Met een 1.700-tal lopers zit de Brussels 10 Miles nog lang niet op het niveau van de Antwerpse tegenhanger, die in 2017 net geen 40.000 lopers naar de koekenstad wist te lokken. “Wat dat betreft moeten we realistisch zijn,” zegt Greg Broekmans van Golago. “De Antwerp 10 Miles is ondertussen hét loopevenement van het land. Maar gaandeweg kunnen we wel groeien. De bedoeling van vandaag is er een fijne zondag van te maken.”

De Brussels 10 Miles is meteen ook de kick-off voor de Memorial Van Damme. “De renners finishen vandaag ook op de piste,” zegt Broekmans nog. “Een unieke ervaring.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Brussels 10 Miles

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni