Om de miljoenenschuld af te bouwen zou er eind juni een kapitaalsverhoging worden doorgevoerd bij RSC Anderlecht. Maar door de transferopbrengsten van Doku en Sambi Lokonga is die niet meer zo accuut. De bekrachtiging van de kapitaalsinjectie is uitgesteld naar december.
Aandeelhouders RSCA schuiven kapitaalsinjectie op lange baan
Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad maandag.
Paars-wit kampt met een schuldenberg van om en bij de honderd miljoen euro. Om die af te bouwen, keurde de raad van bestuur in april al een businessplan van het management goed. Dat voorzag onder meer in een forse kapitaalsverhoging. Hoofdaandeelhouder Marc Coucke zou tot 50 miljoen euro schulden kwijtschelden. Er zou bovendien 25 miljoen euro vers kapitaal in de club gepompt worden.
Die injectie moest de weg naar de wederopstandig van RSCA plaveien, nadat eerder al vijf miljoen euro in de club was gepompt om de licentie te behalen. Maar tot op heden is die kapitaalsverhoging niet uitgevoerd. De aandeelhouders zouden eind juni groen licht geven, maar nu zou de injectie alweer uitgesteld worden naar december. Vooral de minderheidsaandeelhouders zouden op de rem staan.
Wil Coucke verkopen?
De urgentie om vers kapitaal in de club te stoppen, is na de miljoenenverkoop van goudhaantjes Doku en Sambi Lokongo verdwenen. Toch duidt het uitblijven van de kapitaalsinjectie op problemen. Concurrenten van Anderlecht staken in een mum van tijd vers kapitaal in hun club. Zo kondigde Club Brugge vorige maand nog een kapitaalsinjectie van 20 miljoen euro aan.
Wat zijn de oorzaken voor het uitblijven van geld? Minderheidsaandeelhouders zouden hun staart hebben ingetrokken bij gebrek aan investeringspartners. En dat Coucke zijn leningen niet omzet in kapitaal, kan er volgens de krant op wijzen dat de voorzitter aast op een verkoop. Schulden kwijtschelden, zou namelijk een sterk teken van langetermijnengagement zijn.
Lees meer over: Anderlecht , Sport , Economie , RSC Anderlecht , kapitaalsverhoging RSC Anderlecht , Marc Coucke