Belgische finalisten strijden in Gare Maritime om plek op WK papieren vliegtuigjes

KVDP
© BRUZZ
21/04/2022

Vanavond vindt in Gare Maritime de finale van het Belgisch kampioenschap papieren vliegtuigjes plaats. De winnaars mogen onze landskleuren gaan verdedigen op het WK in Oostenrijk.

Eerder dit jaar vonden op vijf verschillende plekken in België de kwalificatiewedstrijden voor de Belgische finale plaats. In Brussel bleken Karel Tempelaere en Remi Bourgeois de meeste vaardigheden te hebben wat betreft het maken en werpen van papieren vliegtuigjes.

Vanaf 19 uur nemen zij het op tegen de andere Belgische finalisten op de site van Thurn & Taxis. Wie wint - deelnemers worden beoordeeld op vliegafstand en zweeftijd - mag zichzelf Belgisch kampioen papieren vliegtuigjes noemen.

De Belgische finale geldt ook als "qualiflyer" voor de Red Bull Paper Wings, het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes. Dat vindt later dit jaar plaats in het Oostenrijkse Salzburg.

De "qualiflyers" voor het WK vinden plaats in 62 verschillende landen. Belgisch titelverdediger Dries Feremans doet ook dit jaar mee en wierp zijn vliegtuigje tijdens de Belgische kwalificatiewedstrijd 48 meter ver. Dit jaar deed alleen Maciek, een Poolse deelnemer, het beter met een vlucht van 50 meter. De Brusselse finalist Karel Tempelaere haalde in de Brusselse kwalificatie een afstand van 29 meter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni