Belgische Special Olympics in Sint-Pieters-Woluwe

Jelle Couder
© Brussel Deze Week
28/12/2009
Tijdens de vier dagen van het hemelvaartweekend van 2010 zullen in Sint-Pieters-Woluwe de Belgische Special Olympics plaatsvinden.

Ongeveer 3.200 atleten met een verstandelijke handicap zullen present zijn, evenals hun trainers, vrijwilligers en talrijke supporters. Ook buitenlandse deelnemers zullen aanwezig zijn. Er zijn vijftien verschillende disciplines voorzien, waarin zij het beste van zichzelf zullen kunnen geven.

Om dit initiatief te ondersteunen heeft de Brusselse Hoofdstedelijke regering beslist een toelage van 100.000 euro te geven aan de organiserende vzw Special Olympics. Dat geld zal vooral gebruikt worden om de communicatie en promotie van het evenement te verzorgen. De Brusselse regering hoopt zo ook het imago van stad en gewest te verbeteren. Het is de eerste keer dat de Belgische Special Olympics de hoofdstad aandoen.

Met de spelen wil Special Olympics mensen met een verstandelijke handicap niet alleen de kans geven een sport te beoefenen, maar ook hun integratie in de maatschappij bevorderen. De eerste editie van de Special Olympics vond in 2004 plaats in Gent; vorig jaar ging het evenement door in Bergen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni