| Ugo De Wilde in een Lamborghini Huracan

Brusselse autocoureur Ugo de Wilde krijgt steun van Lamborghini in 2024

© Belga
21/12/2023

Brusselaar Ugo de Wilde en Amaury Bonduel zijn beloond voor hun prestaties in de Lamborghini Super Trofeo van dit jaar. De twee jonge Belgen, die allebei deelnamen aan de selectieronde van de Italiaanse fabrikant waarmee een jonge coureur kan doorstromen naar de GT3-categorie, zullen de steun kunnen genieten van het merk.

De jury van Lamborghini Squadra Corse moest aan het einde van de selectieronde kiezen tussen De Wilde en de Italiaan Marzio Moretti. Uiteindelijk konden de twee coureurs niet van elkaar worden gescheiden.

Lamborghini koos er daarom voor om De Wilde en zijn tegenstander aan te wijzen als winnaars ex-aequo. De Brusselaar rijdt volgend jaar in de GT3, met de goedkeuring van Lamborghini Squadra Corse dus. Het is de eerste keer in zijn carrière dat hij bij een fabrikant gaat rijden. Zijn programma wordt later bekendgemaakt.

Bonduel moest het afleggen in de selectieronde, maar hij kreeg een troostprijs. De Brabander, die een maand geleden de World Finals van de Lamborghini Super Trofeo in Vallelunga won, krijgt ook de steun van Lamborghini om volgend jaar in de GT3 te racen. De verwachting is dat hij zijn nieuwe programma zal combineren met nog een seizoen in de Lamborghini Super Trofeo Europe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , ugo de wilde , motorsport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni