De club: Toughring
"We tonen dat grote vechtsportwedstrijden zoals Cage Rage, die op tv en internet te zien zijn, toegankelijk zijn," vertelt Enrique Fernandez (47). Hij is trainer en manager en heeft zelf meer dan vijfhonderd gevechten op zijn palmares. "De televisie geeft een verkeerd beeld. Ik wou een elite creëren die voluit voor de sport leeft."
Toughring werd vijf jaar geleden opgericht binnen Ringside, een fitness- en vechtsportcentrum. Het stoomt topvechters met name klaar voor thaiboks- en MMA- of Mixed Martial Arts -gevechten. "Nu heb ik een vijftiental profs en een vijftiental amateurs."
Een training is niet van de poes. De professionele infrastructuur van de Ringside is voor alle leden beschikbaar, al hebben Toughring'ers altijd voorrang. "Mijn leden volgen een echt atletenprogramma. Na de middag en 's avonds zijn er trainingen met mij of een andere trainer, overdag is er tijd voor andere trainingsvormen. Dat kan zwemmen zijn, cardio- of powertraining. We hebben ook twee physical trainers . We nemen ze echt goed onder handen."
De Toughring-leden staan onder contract en leven hiervan. "Je moet natuurlijk eerst en vooral een degelijk niveau hebben, je moet opvallen door je motivatie en je moet je volledig willen geven. We trainen overdag: werk of school mag geen rem zijn. Om bij de elite te horen, moet je offers brengen."
In de ring zijn de vechters een en al agressie; binnen de club is de sfeer het tegenovergestelde, "met veel fair play . Iedereen is vooral individueel bezig om zijn limieten te verleggen. Maar ook de sparrings of trainingspartijen verlopen in een goede sfeer. Er heerst wel een werkersambiance, want ze willen er geraken. No pain, no gain ."
Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.