Hockeyclub Orée maakt zijn huiswerk

Tim Schoonjans
© BRUZZ
03/05/2016

SINT-PIETERS-WOLUWE – Het zijn drukke tijden bij hockeyclub Royal Orée. Ze zijn hun mannenploeg volop aan het versterken om volgend seizoen iets neer te zetten in de eredivisie, en ondertussen wordt er ook nog een nieuw veld aangelegd.

Iets minder dan een jaar nadat de mannenploeg van hockeyclub Orée de ontgoocheling van een degradatie naar de eerste divisie meemaakte, heeft het zijn plaats bij de beste twaalf ploegen van het land teruggevonden. De promotie werd al een maand geleden afgedwongen, de bevestiging dat ze ook de titel in de eerste divisie op hun palmares mogen schrijven, volgde niet veel later.
De Brusselaars willen zich volgend seizoen eerst en vooral handhaven in de eredivisie en zetten daar dan ook de nodige investeringen tegenover. Ze hebben heel wat troeven in handen om zelfs op meer te hopen. Zo las u op deze sportpagina’s al dat ze de ervaren Jérôme Dekeyser hebben aangetrokken, maar in zijn zog volgt er nog heel wat schoon volk. Alexandre de Paeuw bijvoorbeeld, een Belgisch international die na verschillende omzwervingen terugkeert naar zijn eerste club. Ook Charles Masson kan heel wat adelbrieven voorleggen, onder meer met de Franse nationale ploeg, net als doelman Arnaud Flamand en verdediger Pol Solano Ubach.
Al die nieuwkomers zullen volgend seizoen gebruik kunnen maken van een gloednieuw waterveld, met verlichting. De eerste schopsteken worden op maandag zestien mei verwacht op de site van het park van Woluwe. De werken zouden tegen september afgerond moeten zijn, klaar voor het komend seizoen. Orée zal het veld delen met Ombrage, de andere hockeyclub uit Sint-Pieters-Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni