| Nina Pinzarrone

Nina Pinzarrone verovert eerste nationale titel

© Belga
19/11/2023

Nina Pinzarrone heeft zaterdag in Mechelen haar eerste nationale titel kunstrijden veroverd. Jade Hovine, de enige andere deelneemster, eindigde dus als tweede.

Met 196,63 punten bleef Pinzarrone maar weinig verwijderd van haar beste prestatie die ze twee weken geleden tijdens de Grand Prix van Frankrijk neerzete (198,80). Hovine verzamelde 152,99 punten. Na het korte programma had Pinzarrone al een voorsprong van dertien punten genomen. De honderden toeschouwers moesten het zaterdag bij de vrije kür zonder die cijfers doen, omdat de electronische apparatuur niet functineerde.

'Erg zenuwachtig'

De vrije kür van het tweetal was in het Skating Center Mechelen het slotakkoord van het weekend BK kunstschaatsen. Geen van beiden kwam met een lach van het ijs. Pinzarrone was nijdig over een pirouette die ze naar eigen zeggen had "verprutst". Haar coach Ans Bocklandt relativeerde dat. "Nina is perfectionistisch. Dat moeten we tot de volgende wedstrijd bewaren." Hovine meende dat ze niet hoog genoeg had gesprongen en treurde om een val. "Het was pas de derde keer dat ik deze kür uitvoerde. Ik was erg zenuwachtig", zei ze.

De bijna 17-jarige Pinzarrone maakt zich op voor een reis naar Japan, waar volgende week haar tweede Grand Prix wacht. In Osaka maakt zij kans op een plek in de GP-finale, begin december in Peking. Loena Hendrickx, de topfavoriete voor een nieuwe Belgische titel, meldde zich af voor het BK omdat ze na ziekte nog te veel verzwakt was.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni