Om op 1 maart voorzitter van voetbalclub Anderlecht te kunnen worden, moet ondernemer Marc Coucke eerst KV Oostende van de hand doen. Maar die verkoop verloopt veel moeizamer dan verwacht. Oostende verspreidt daarom zelfs een folder onder privé-investeerders, waarin de club wordt aangeprezen. "De overname loopt volgens de normale vooropgestelde procedure en timing", reageert de kustploeg.
Tijd dringt voor Coucke om Oostende te verkopen
Lees ook: Coucke neemt afstand van KV Oostende
Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Coucke is nu eigenaar van Oostende en wordt op 1 maart eigenaar en voorzitter van Anderlecht. Tegen dan moet hij zijn huidige club, KV Oostende verkocht hebben. Het is immers verboden om twee clubs uit eerste klasse te bezitten. Al was het maar om te vermijden dat Coucke de prijs kan bepalen van de twee Oostende-spelers Milic en Musona, waar Anderlecht nu een oogje op heeft.
Maar de verkoop van Oostende schiet niet op. De club had deze week op een vergadering met een groep potentiële investeerders wel al vrij concrete plannen willen meedelen, maar die bijeenkomst werd geannuleerd omdat het dossier niet voldoende rijp was.
Schulden
Daarom verspreidde KV Oostende onlangs een persoonlijke brochure onder kandidaat-investeerders om de club aan te prijzen. KVO wordt er aangeprezen als de op vijf na grootste voetbalclub uit de Pro League, met een spelerskern van 35 miljoen euro. Maar over de hoge spelerslonen of de 23,59 miljoen euro schulden wordt gezwegen. Alleen de jaarlijkse huurprijs voor het stadion – 800.000 euro – wordt vermeld.
Dat klopt niet, reageert Marc Coucke via Twitter. "Alle kandidaten krijgen alle info. Ook de cijfers kloppen niet." Daarmee doelt Coucke op de schuld van 25,38 miljoen euro. Volgens Oostende-directeur Patrick Orlans zijn die schulden inderdaad lager. "We deden voor 26 miljoen uitgaande transfers en daar komt nog geld van binnen", zegt hij aan Het Nieuwsblad.
Wachten tot prijs zakt
Tegen 15 februari moet elke profclub zijn licentiedossier indienen, daarna heeft elke club nog tot 15 maart om het dossier aan te vullen. Als uit die licentiedossiers blijkt dat één iemand belangen heeft in twee clubs, dan is er een probleem, en is zowel de licentie van Oostende als die van Anderlecht in gevaar.
Alle financierders wachten dus nog even af, want Coucke zal na verloop van tijd toch gedwongen worden om de prijs te laten zakken of om een deel van de schulden kwijt te schelden.
De kustploeg ontkent echter dat er een probleem is met de verkoop. "De overname van de club verloopt volgens de normale vooropgestelde procedure en timing", klinkt het op de website. "Momenteel is een onderhandelingsronde aan de gang met concreet geïnteresseerde kandidaten waarin de verdere details en juiste cijfers worden besproken."
Lees meer over: Anderlecht , Sport , Economie , Voetbal , licentie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.