| Union wint op Sint Truiden

Union boekt felbevochten zege tegen Sint-Truiden

02/04/2023

Union Sint-Gillis heeft zondagavond in de afsluiter van de 31e speeldag in de Jupiler Pro League een felbevochten zege geboekt tegen Sint-Truiden. De Kanaries beten finaal in het zand met 2-1. Union houdt als nummer twee in de tussenstand van de Belgische eerste klasse met 68 punten de achterstand op competitieleider Racing Genk intact tot drie punten. STVV blijft op zijn beurt twaalfde met 39 punten.

Bart Nieuwkoop dacht na 8 minuten gescoord te hebben met een mislukte trap die al dan niet volledig over de doellijn rolde, maar de wedstrijdleiding valideerde de poging niet. Zo zochten beide teams met een 0-0 tussenstand de kleedkamers van het Dudenpark op. Net voor het uur liet Union zich verrassen op een Truiense tegenstoot. Gianni Bruno (57.) zette Siebe Van Der Heyden in de wind met een knappe beweging en gaf Anthony Moris vervolgens het nakijken met een afgemeten schuiver.

De gastheer toonde karakter en forceerde via Teddy Teuma (73.) de gelijkmaker. Een vrije trap van de aanvoerder waaide via Mory Konate voorbij een kansloze Daniel Schmidt centraal in doel. Cameron Puertas (90.) ontpopte zich in de laatste minuut van de reguliere speeltijd tot matchwinnaar met de winning goal, Konate moest in blessuretijd nog voortijdig inrukken met een tweede gele kaart.