Union Sint-Gillis krijgt Italiaanse kapitaalinjectie

© FM Brussel
17/12/2008
Voetbalploeg Union Sint-Gillis heeft een principeakkoord afgesloten met vijf Italiaanse investeerders, onder wie de voorzitter van de club Treviso. De Italiaanse geldschieters willen meer dan een miljoen euro in de club pompen. Als tegenprestatie moet de club binnen de vijf jaar naar eerste klasse gepromoveerd zijn.

De Italianen krijgen nu 75 procent van de club in handen. De bestaande clubstructuur blijft over met 25 procent, maar wel met een blokkeringsminderheid. De vijf geldschieters zijn geliëerd aan een managementsbureau. Daarom wordt verwacht dat ze zo veel mogelijk Italiaanse spelers in ons land in de etalage zetten.

Voorzitter Willy Michielsen: "Het is een investering, geen overname. Het goede is dat die mensen veel centen binnenbrengen, er is dus een verhoging van kapitaal, maar daarover vandaag nog geen details. Roland Vandenbossche blijft trainer tot het einde van dit seizoen. Volgende week wordt er een evaluatie van de spelers gemaakt, en er is sprake van dat er twee, maximum drie mensen aan ons uitgeleend zouden kunnen worden."

Onlangs zette het bestuur van de voetbalclub zijn coach Jacques Urbain aan de kant. Die is nochtans zeer populair bij de supporters. Ook tussen de supporters en het bestuur botert het al een tijdje niet meer. Volgens de supporters heeft het bestuur de slechte financiële toestand aan zichzelf te danken.

Op 15 januari geeft Union een persconferentie waarop ze wellicht ook uitleg zullen geven over de mogelijke bouw van een nieuw stadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni