De Brusselse Zeescouts 'Roodbaard' krijgen van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een nieuw volwaardig lokaal op hun terrein in de Haven van Brussel. De huidige containers volstaan niet voor de huidige werking en de toekomstige uitbreiding van het ledenaantal.
Brusselse Zeescouts kunnen uitbreiden dankzij nieuwe infrastructuur
Sinds 2006 is er in Brussel een Nederlandstalige Zeescouts, die zich doorheen de jaren stelselmatig uitbreidde.
Zeecontainers
Vijf jaar geleden namen ze hun plek in op een terrein naast het Nautisch centrum in de Haven van Brussel. Met een vorige subsidie plaatsten ze daar enkele zeecontainers voor de ontwikkeling van hun werking.
Na het varen kunnen ze niet echt opwarmen in de containers en voldoende ruimte om activiteiten te organiseren is er ook niet. De VGC springt daarom bij en helpt hen bij het bouwen van een volledig nieuw moduleerbaar lokaal van 60 vierkante meter.
Modulaire houtbouw
De Zeescouts tellen op dit moment 71 leden en hopen met hun nieuwe uitvalsbasis naar 100 leden of meer te groeien "In juni ontmoette ik enthousiaste jonge Brusselaars met grote dromen. Dromen om de werking die ze uitbouwden nog verder te ontwikkelen. Een nieuw lokaal geeft hen zuurstof om nog meer Brusselse ketten op en naast het water fantastische tijden te gunnen", zegt staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit), VGC-collegelid bevoegd voor Jeugd en Sport.
Het goed geïsoleerde en verwarmde lokaal wordt ontworpen door Fast Forward Architects en FIX vzw. Het wordt een modulaire houtbouw die discreet opgetrokken wordt in de groene berm naast het kanaal. Op de huidige zeecontainers wordt een nieuwe dakbedekking geplaatst zodat ze kunnen dienen als volwaardige stockageruimte.
Ontwerp nieuwe gebouwen Zeescouts
Lees meer over: Stedenbouw , Zeescouts