Switch
Huidig eigenaar en voormalig culinair journalist voor onder meer tvbrussel Marc Boutsen nam de zaak een jaar of twee geleden over. Hij gaf het interieur een facelift en verving het felle rood door contrastrijke zwart-witmotieven. De erg losse menuformule van zijn voorganger werd een meer traditionele kaart, met frisse en originele gerechten.
Switch werkt met verfijnde producten, maar weet de prijzen toch te temperen. Voor 30 euro kunt u een voor- en hoofdgerecht kiezen, gevolgd door een nagerecht of koffie; voor 5 euro meer kunt u een driegangenmenu samenstellen uit de kaart. Wie komt lunchen, krijgt voor 15 euro een soep, hoofdgerecht en koffie. Goedkoper zult u niet snel vinden in het epicentrum van hip Brussel.
Wij kozen voor de formule van 35 euro en begonnen met een tartaar van rode tonijn met parfum van limoen, een koekje van parmezaankaas en een quenelle van room met wasabi (14 euro à la carte). Een ietwat brave keuze, gezien het aanbod - zoals een crême brûlée van eendenlever met gebakken eendenlever en een coulis van acaciahoning (16 euro) of gebakken langoest op een bedje van venkelcoulis met rode paprika (14 euro). Onze buitenlandse disgenote smulde van een millefeuille van spinazie met dille (11 euro) en bleek meteen overtuigd van onze nationale keuken. Ook het medaillon van zeeduivel in spek gewikkeld met kalfsjus en een risotto met champignons (18 euro) was zeer geslaagd. Al viel de risotto wat tegen: erg lekker, maar te plakkerig.
De kaart met nagerechten bevat naast klassiekers ook enkele originele gerechten zoals een warm vijgentaartje met kaneelijs en aardbeiencoulis (7 euro). Wij kozen voor een succulent zilt karamelijsje met een granité van koffie en een crumble van speculaas (7 euro), en moeten bekennen dat het water ons opnieuw in de mond komt door er nog maar over te schrijven.
:: Switch, Vlaamsesteenweg 6, Brussel - 02-503.14.80
gesloten op zondag en maandag (namiddag)
Lees meer over: Brussel-Stad
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.