In een hotel-restaurant Saint Nicolas, aan de Kiekenmarkt moesten zaterdagnacht een 80-tal gasten tijdelijk geëvacueerd worden na een brand in de kelder. Een defecte droogkast lag aan de basis van de brand.
Hotel in centrum kort geëvacueerd na brand in de kelder
De brand brak om iets voor 1 uur uit in de kelder van het hotel-restaurant. Er was vooral veel rookontwikkeling en dus probeerde de brandweer die tegen te houden met een rookstopper, een zwaar gordijn dat tussen de kelder en het restaurant van het hotel werd geplaatst.
"Uiteindelijk bleek er te veel rook te zijn en dus zijn we in samenwerking met de politie Brussel Hoofdstad-Elsene overgegaan tot evacuatie", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.
Defecte droogkast
Een 80-tal hotelgasten moesten hun kamer verlaten en hebben ongeveer drie kwartier op straat doorgebracht. Na ventilatie en controle op CO konden de hotelgasten terug naar binnen. Geen van de hotelgasten raakte gewond of had last van de rookontwikkeling.
De oorzaak van de brand ligt bij een defecte droogkast. Er zijn geen gevolgen voor de werking van het hotel of het restaurant. Omstreeks 2.30 uur kon de brandweer de plaats verlaten.
Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , brandweer Brussel