Union Saint-Gilloise gaf vrijdagavond opnieuw een voorsprong weg. Het verloor in het Koning Boudewijnstadion van Cercle Brugge met 1-2.

De Unionisten startten verschroeiend op de Heizel. Al na vijf minuten telden we vijf hoekschoppen voor de thuisploeg. Toen Tabekou alleen voor de Cercledoelman verscheen, had hij de score moeten openen. Maar de Kameroener trapte naast. Uiteindelijk was er wat geluk nodig toen Gust Da Silva de bal kreeg van een Cercle-speler en de 1-0 hard binnenschoof.

Een heel ander beeld in de tweede helft. Cercle kwam veel scherper uit de kleedkamer en stelde gelijk via Stephen Buyl. Een kwartier voor affluiten krulde Mercier een vrijschop prachtig in doel. 1-2. Net als vorige week op Lierse gaf USG een voorsprong uit handen.

De nederlaag is de eerste op eigen veld dit seizoen. De Brusselaars blijven vijfde in de stand. Er volgen nu twee uitmatchen voor Union. Volgende afspraak in Brussel: maandag 16 oktober voor Union-Lierse.