Vintage
Zo siert een reeks borden met de portretten van beroemde dichters, compleet met bestek, er de muren. De voorgangers van dit etablissement volgden elkaar in snel tempo op, omdat ze net dat ietsje mankeerden - noem het maar de R-factor. Vintage lijkt deze R-factor wel te hebben, en dat is extra straf gezien de nog prille leeftijd van de twee uitbaters, Melody en Frédéric, die elkaar ontmoetten op de hotelschool in Namen. Ze namen chef Maxime Collin onder de arm, ook al een jonge snaak die echter wel al in de potten van onder meer Jaloa en Le Chalet de la Forêt mocht roeren. Zoveel jong enthousiasme en 'goesting' creëert een erg positieve vibe in het gloednieuwe restaurant. Toen wij er aan tafel schoven, was het amper een week open. Links en rechts liet de bediening nog een klein steekje vallen, maar al bij al was het dik in orde. Het enige minpunt vonden wij - alweer - de zielloze elektronische muziek, die gelukkig zo stil stond dat er enkel een ritmisch getik te horen was. Voor de rest niets dan positiefs over deze plek: de menukaart (perfect drietalig!) zit erg mooi in elkaar met een beperkt maar erg gevarieerd aanbod, en het eten zelf was in orde. Onze romige ravioli met noordzeekrab, verse koriander en geurige bouillon met Thaise kruiden mocht wat ons betreft wat lijviger zijn voor 15 euro, maar de in hooi gegaarde ossenhaas met frietjes Pont-Neuf (of beter 'frietje' Pont-Neuf), volle vleessaus en kruidencoulis (€27) was perfect gegaard en overheerlijk van smaak. Het vlees werd ons net voor het serveren overigens nog even onder de neus geduwd in het potje hooi, wat voor een heerlijk aroma zorgde. Al bij al dus een erg leuke ontdekking, die als ze warmgedraaid is, kan uitgroeien tot een van Bosvoordes klassiekers.
di > vr 12 > 23.00, za 19 > 23.00, zo 12 > 15 uur
info@levintage.be, www.levintage.be
Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.