Het platform weave.ly, een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel, stelt mensen die niet technisch onderlegd zijn, voortaan in staat om zelf softwareprojecten op te bouwen en uit te testen. Wie wil, kan nu dus zijn eigen prototype van een mobiele applicatie bouwen aan de hand van software legoblokken. Het is een ontwikkeling die kosten- en tijdbesparend kan zijn voor bedrijven.
VUB-project ontwikkelt software legoblokken om apps te bouwen en testen
De moeilijkheid aan het bouwen van een softwareproject is natuurlijk het coderen. Die computertaal kent lang niet iedereen en dat leidde tot inspiratie bij de doctoraatsthesis van Jesse Zamans. Hij ontwikkelde een platform waarmee niet-technische mensen snel webapplicaties kunnen bouwen. De bouwer maakt gebruik van 'software legoblokken' die aan elkaar geklikt kunnen worden met behulp van visuele componenten. Je hoeft er geen enkele regel programmeercode voor te schrijven.
Weave.ly biedt zo een oplossing aan bedrijven die een nieuw softwareproduct willen lanceren. Vaak moet er eerst een werkende versie bestaan van een app, dashboard of frontend, maar dat is duur en tijdrovend. Nu kunnen digitale en innovatieve ideeën makkelijk omgevormd worden tot prototype en getest worden zonder grote budgetten uit te trekken.
"Met weave.ly kunnen bedrijven nu prototypes ontwikkelen zonder te hoeven programmeren, en dus tegen een fractie van de kosten die ze normaal zouden moeten maken. Bovendien tracken weave.ly prototypes automatisch een breed scala aan bruikbaarheidsgegevens, wat onschatbare inzichten en feedback oplevert met betrekking tot de validatie van het nieuwe digitale product", vertelt medeoprichter Jesse Zaman.
Lees meer over: Brussel , Wetenschap , VUB , legoblokken