Lekkerbek Kawtar (10) sloot zich opnieuw in de keuken op met haar supertante. Het resultaat: zelfgemaakte chocolade-eieren.
X-pert en lekkerbek Kawtar: Chocolade-eieren
Hallo. Ik heb zoals altijd met mijn supertante een receptje gemaakt. Het is een leuke activiteit en een gemakkelijk receptje!
Ingrediënten
- 200g fruitmix naar keuze
- 500g yoghurt
- 2dl room
- 200g zwarte chocolade
- 100g witte chocolade
- 20 waterballonnen
- bakpapier
Werkwijze
- Stap 1: Snij of breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt dan de chocolade in de microgolfoven of au bain-marie (=in een badje warm water). Blaas enkele waterballonnen op.
- Stap 2: Maak met de witte gesmolten chocolade voetjes op een vel bakpapier. Dompel een ballon in de zwarte chocolade en zet elke ballon op een voetje. Plaats ze dan 40 minuten in de koelkast.
- Stap 3: Doorprik en verwijder de ballonnen. Vul ze met yoghurt en fruit en versier ze met room.
Zazie X-perts
De Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete boek, film, fashiontip of direrennieuws van de maand: kwam jij nog ideeën te kort?
Lees meer over: Zazie X-perts
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.