Vandaag vertelt Zazie-redacteur en keukenprinses Oumi (10) hoe we een gemakkelijk, feestelijk en lekker vis-hoofdgerecht kunnen klaarmaken. "Vis vind ik zelf heel lekker omdat vis zout is. En ik hou van zoute dingen. Dus ik vond het wel leuk om een receptje over vis te schrijven."

INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN

  • 1 volledige vis, bijvoorbeeld dorade of zeebaars
  • 500g grof zeezout, aardappelen en komkommer

AAN DE SLAG

Verwarm de oven op 200°C. Neem je bakplaat, leg er bakpapier of aluminiumfolie op en bedek die met een laagje grof zeezout. Tussen het zout kan je ook een beetje kruiden vermengen, zoals rozemarijn of tijm voor de lekkere geur.

Spoel je vis onder de kraan, droog hem een beetje af en leg hem op het zout op je bakplaat. Strooi nu het andere zout over de vis tot hij helemaal bedekt is. Schuif in de oven voor 20 à 25 minuten. De zoutkorst moet helemaal hard zijn wanneer de vis gaar is. Als je je vis uit de oven haalt, moet je meteen de zoutkorst van de vis doen, en ook het vel. Zorg dat de zoutkorst niet terug op de vis valt, anders wordt die te zout. Neem voorzichtig stukjes vis en schik ze op het bord. Leg er aardappelen en schijfjes komkommer bij om te versieren.

Smakelijk!

Zazie X-perts

De Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete boek, film, fashiontip of direrennieuws van de maand: kwam jij nog ideeën te kort?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Zazie X-perts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni