Het recept dat keukenprinses Oumi (11) deze maand voor ons uit de doeken doet klinkt misschien vies maar is wel echt heerlijk!!! Het is ook heel geschikt om een grap mee uit te halen, verzekert ze ons. Zet je schrap voor Oumi's chocoladesprinkhanentaart!
X-perte en keukenprinses Oumi: chocoladesprinkhanentaart
Ingrediënten
- 280 g bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 115 g boter op kamertemperatuur
- 400 g bruine suiker
- 3 eieren
- 8 ml vanille-extract
- 250 g pure chocolade (gesmolten)
- 230 g zure room
- 20 tot 30 gevriesdroogde sprinkhanen (de vleugels moet je eraf halen)
Recept
Verwarm de oven op 175 graden Celsius. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Klop de boter en de bloem tot een geheel. Doe de eieren er een voor een bij. Giet er dan de vanille en de chocolade in. Klop het goed op. Meng de helft van het bloemmengsel en de zure room onder het goedje. Voeg dan de andere helft van de bloem en de zure room toe en roer nog eens heel goed.
Maal de sprinkhanen nu tot ze een soort poeder worden. Gebruik een vijzel, dat is gemakkelijker. Meng het poeder dan onder het beslag.
Doe alles dan in een ingevette cakevorm. Laat je cake 40-50 minuutjes bakken. Ga wel om de 15 minuten kijken.
Nu heb je een heerlijke sprinkhanentaart! Nu kan je je vrienden foppen door hen eerst een stukje van de taart aan te bieden en dan pas te zeggen dat er sprinkhanen in zitten.
Terwijl je dat zegt moet je zeker een fototoestel bij de hand hebben want de meeste reacties zijn hilarisch!
Tot de volgende keer!
Zazie X-perts
Lees meer over: Zazie X-perts
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.