Keukenprinses Oumi (11) maakt deze maand voor ons yassa, een saus die bij rijst of aardappelen past.
X-perte en keukenprinses Oumi: Yassa
Hallo allemaal. Ik ben in de paasvakantie naar Senegal geweest. Daar heb ik samen met mijn tante yassa gemaakt.
Yassa is een saus die bij rijst of aardappelen past. Ook lekker is om er gebakken vis bij te serveren.
Allereerst moet je je uien schillen. Snij ze in dunne schijfjes en doe ze in een kom. Brokkel de bouillon erover uit. Meng er een beetje peper en mosterd onder en besprenkel ze met wijnazijn. Voeg nu het sap van je limoenen toe. Je mengt alles goed en dan laat je de uien even aan de kant staan, zodat ze alle aroma’s goed kunnen opnemen.
Snij nu de paprika’s en tomaten in schijfjes. Nadat je er een snuifje zout op hebt gedaan, mag je ze ook aan de kant zetten.
Zet nu een kom op het vuur en bedek de bodem met een halve centimeter olie. Als de olie suddert, roep je best een van je ouders. Zij moeten je helpen om de uien in de kom te doen, want dat kan spatten. Je laat alles samen sudderen tot de uien zacht zijn, maar niet té zacht. De yassa-saus is een smeuïge saus waarbij de uien toch ook nog een heel klein beetje knapperig zijn. Als ze klaar is, doe je ze op je aardappelen of rijst. Je kan alles op een grote schotel leggen (zo doen ze het in Senegal). Eet smakelijk!!!
Ingrediënten (voor 4 pers.):
- 5 uien
- 3 groene paprika’s
- 6 tomaten
- 1 bouillonblokje
- een beetje peper
- zonnebloemolie
- snuifje zout
- mosterd
- wijnazijn
- het sap van 2 limoenen
Zazie X-perts
Lees meer over: Zazie X-perts
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.