Het gastronomische groenterestaurant VerTige aan de Vlaamsesteenweg in het centrum gaat zijn laatste maand in. De zaak sluit na vier jaar definitief de deuren op 22 september. "Het team wil bezig zijn met nieuwe projecten."
Toprestaurant VerTige gaat in september dicht: ‘Het is tijd voor iets nieuws’
De sluiting is in ieder geval geen gevolg van financiële problemen, legt chef-kok Kevin Perlot uit. "Er is zeker geen sprake van een faillissement of onmin in het team. Het team wil gewoon bezig zijn met nieuwe projecten. Ik ga nu bijvoorbeeld een tijdje aan de slag als consulent bij andere toprestaurants in Brussel en hoop op termijn mijn eigen zaak te openen."
Het restaurant werd nochtans gelauwerd om diens aanpak als 'groenterestaurant' en stond zo in oktober 2023 op de 65e plaats van beste groenterestaurants, een lijst opgemaakt door duurzaamheidsconsultancybedrijf We’re Smart® World.
VerTige kwam voort uit San Brussels, het restaurant van topchef Sang Hoon Degeimbre en opende in de zomer van 2020. De focus lag zowel op 'smaak en precisie in een warme ontspannen sfeer', als op 'natuur, duurzaamheid en een minimale CO²-voetafdruk', klinkt het op de website.
Het restaurant biedt naast een volledig vegetarisch menu ook een niet-vegetarische optie aan, maar ook daar “vormen groenten nog altijd de basis en nemen de grootste plaats in", zo vertelde een woordvoerder vorig jaar aan BRUZZ.
Voor de laatste maand staat voorlopig niets speciaals gepland. “We zijn nog bezig met de laatste hand te leggen aan ons laatste menu”, zo zegt Perlot. "We gaan deze periode zachtjes afsluiten."
Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , vertige , Vlaamsesteenweg , Brusselse restaurants , horecasluiting , gastronomie , topgastronomie