Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft woensdag een drietalige website gelanceerd om de strijd tegen seksueel geweld op basis van geslacht op te voeren. Met de website stop-violence.brussels wil het gewest alle informatie en diensten bundelen die nuttig zijn voor Brusselaars die slachtoffer zijn van seksueel geweld op basis van geslacht of gender.
Gewest voert strijd tegen seksueel geweld op basis van geslacht op met website
De gloednieuwe webstek is ontwikkeld op basis van reële behoeften en met inbegrip van de kennis en expertise van de organisaties actief op het terrein, waaronder Autonomia, Centres de Prise en Charge des Violences Sexuelles, DoucheFLUX, Centrum Algemeen Welzijnszorg Brussel, Esenca, safe.brussels en heel wat andere organisaties.
De website omvat onder meer een interactieve virtuele kaart van relevante diensten in de stad en informatie over de verschillende soorten seksueel geweld op maat van de verschillende doelgroepen en in verschillende talen, waaronder het Turks, Pools, klassiek Arabisch, Oekraïens en Russisch.
De website dient in de eerste plaats om organisaties en professionals te informeren. Daarnaast is er ook virtuele ruimte waar specifieke vragen kunnen gesteld worden en een eventuele verdere begeleiding aangevat wordt.
De website maakt deel uit van het eerste Brusselse plan ter bestrijding van geweld tegen vrouwen, dat werd gelanceerd door de staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Nawal Ben Hamou (PS).
Niet genoeg gekend bij het doelpubliek
Volgens de staatssecretaris is de toegang tot informatie voor de slachtoffers van seksueel en/of genderspecifiek geweld een enorme uitdaging. De bestaande diensten en hulorganisaties zijn vooralsnog niet genoeg gekend bij het doelpubliek. De staatssecretaris gelooft dat de website "een essentieel instrument is om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de juiste informatie".
Eerder deze week werd nog Olista, een eerste centrum voor intrafamiliaal geweld in Brussel, gelanceerd - waar vrouwen het vaakst slachtoffer van zijn. "Deze website is een aanvulling op de verschillende diensten die opgezet werden om geweld tegen vrouwen te bestrijden en de slachtoffers te helpen", concludeert Ben Hamou.
Lees meer over: Politiek , seksueel geweld , Brussels Hoofdstedelijk Gewest , Brussel Kort , Nawal Ben Hamou , Olista
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.