@zpz_polbru op X, het voormalige Twitter

| De muziek- en lichtshow in het Jubelpark voor de nationale feestdag op 21 juli

100.000 toeschouwers voor 21 juli-concerten en vuurwerk in het Jubelpark

© Belga
22/07/2024
Updated: 22/07/2024 08.53u

Minstens 100.000 mensen zijn zondagavond afgezakt naar het Brusselse Jubelpark om er te genieten van de gratis concerten en het traditionele vuurwerk naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat heeft de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene gemeld op X.

Op de affiche stonden namen als Puggy, Helmut Lotti, Omdat Het Kan & Average Rob, Lost Frequencies, Emma Bale en Mustii, de Belgische kandidaat tijdens het voorbije Eurovisiesongfestival. Naast het vuurwerk konden de aanwezigen zich vergapen aan een laser- en droneshow. Dat alles was ook live te zien op televisie en op streamingplatforms.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) toonde zich opgetogen dat de feestelijkheden in het Jubelpark 100.000 toeschouwers lokten en had het in een reactie op X over een "enorm succes".

'Redelijk kalme' 21 juli

Verder hebben zich tijdens de festiviteiten in Brussel voor de nationale feestdag geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Dat laten de Brusselse politie en het Rode Kruis zondagavond weten.

Ondanks de hitte en de drukte in de stad "is alles goed verlopen", stelt Ilse Van de keere, woordvoerder van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene. De politie kon geen exact cijfer geven van het aantal mensen dat aanwezig was op de festiviteiten. Volgens Nancy Ferroni, woordvoerder van het Rode Kruis, is de nationale feestdag "relatief rustig, in overeenstemming met de familiale sfeer" verlopen.

De diensten van het Rode Kruis hebben in de loop van de dag ongeveer 116 interventies uitgevoerd. Acht mensen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Twee van hen waren ernstigere gevallen, aldus de woordvoerder. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken had op de Zavel een veiligheidsdorp opgezet, waar de hulpdiensten in de schijnwerpers stonden.

20240722_lichtshow_jubelpark_21juli_5f77f528-gtdcc3-wiaan-bn1.jpg

@MonarchieBe op X

| De nationale feestdag werd afgesloten met een licht- en vuurwerkshow in het Jubelpark, waar ook drones voor werden ingezet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni