David Hubert, interim-coach van RSC Anderlecht

PhotoNews

| David Hubert, de nieuwe trainer van RSC Anderlecht (archiefbeeld).

Anderlecht kiest voor Brusselaar David Hubert als hoofdcoach

© Belga
10/10/2024
Updated: 10/10/2024 12.56u

David Hubert is officieel bevestigd als nieuwe hoofdcoach van RSC Anderlecht, zo maakte de Belgische recordkampioen donderdag bekend in een persmededeling. De voorbije weken nam de 36-jarige Brusselaar al ad interim over na het ontslag van Brian Riemer.

Ondanks een vijf op negen in de Jupiler Pro League en een zes op zes in de Europa League, met onder meer een stuntzege uit bij het Spaanse Real Sociedad, leek het er nochtans op dat Anderlecht in zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach vooral naar externe profielen keek. Zo stond de Engelsman Ryan Mason op de radar van de club en leek het lange tijd ook die kant op te gaan, totdat er donderdag plots mediaberichten kwamen dat die piste was afgesprongen.

Niet veel later volgde het perscommuniqué met daarin de bevestiging van Hubert. Over een contractduur wordt daarin niet gesproken.

"De voorbije weken voerde de sportieve leiding van de club in alle sereniteit gesprekken met een aantal kandidaat-coaches", klinkt het in de mededeling van de club. "Na de laatste wedstrijd tegen Standard Luik werd een grondige evaluatie gemaakt. De conclusie van dat proces is nu duidelijk: RSC Anderlecht trekt voluit de kaart van David Hubert als hoofdcoach van het eerste elftal. Met David kiest paars-wit voor een jonge, moderne coach uit het eigen huis die het DNA van RSC Anderlecht belichaamt."

'Nieuwe dynamiek'

De resultaten van de voorbije weken - alsook het geleverde spel op het veld - spraken in het voordeel van de Brusselaar. "De afgelopen weken hebben we positieve signalen gezien en een nieuwe dynamiek binnen het eerste team kunnen vaststellen", klinkt het bij CEO Sports Jesper Fredberg. "Daarom willen we David de kans geven om zijn werk voort te zetten. David is een jonge coach die zijn kans heeft gegrepen. Het past ook in onze filosofie om dat te omarmen en te werken met talentvolle, moderne coaches. Hij heeft ons volste vertrouwen en we kijken uit naar een seizoen waarin nog veel te rapen valt, zowel in de competitie, de beker als in de Europa League."

Op enkele maanden stroomt Hubert zo door van de U18 naar de hoofdmacht van RSC Anderlecht. "Ik ben heel erg fier met dit blijk van vertrouwen van de club en vooral heel erg tevreden dat we kunnen verdergaan op de positieve dynamiek van de laatste weken", vertelt hij. "Ik ben maar op één ding gefocust: ik wil progressie zien van dag tot dag, week tot week, maand tot maand. Dat is altijd mijn insteek geweest en het geloof is aanwezig dat we samen tot mooie dingen in staat zijn."

@rscanderlecht op Instagram

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , RSC Anderlecht , David Hubert , trainersontslag , Voetbal , Brusselse voetbalclubs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni