Belga Image

| Supporters van Anderlecht tijdens de voetbalwedstrijd tussen RSC Anderlecht en de Spaanse ploeg Real Sociedad, donderdag 3 oktober in San Sebastian, Spanje, op de tweede dag van het UEFA Europa League-toernooi.

Anderlecht straft Mauves Army na incidenten tegen Real Sociedad

© Belga
10/10/2024

RSC Anderlecht heeft een stadionverbod opgelegd aan acht supporters die het geïdentificeerd heeft als de relschoppers tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad vorige week. Ook supportersgroep Mauves Army heeft van de club straffen opgelegd gekregen, zo raakte woensdagavond bekend.

Op zijn website vermeldt Anderlecht dat het niet wilde wachten op een mogelijke sanctie van de UEFA, maar zelf maatregelen wou treffen. In samenwerking met de Spaanse en Belgische politiediensten identificeerde het acht personen die betrokken waren bij de incidenten. Volgens de club waren vijf van hen rechtstreeks verantwoordelijk voor de schade die werd aangericht aan het stadion van Sociedad. Alle acht worden ze met onmiddellijke ingang geweerd uit het stadion van Anderlecht en ze mogen voortaan niet meer opdagen bij uitwedstrijden.

De bestrafte personen maakten deel uit van supportersgroep 'Mauves Army', die bijgevolg gerichte sancties kreeg opgelegd van de club. Zo wordt de supportersorganisatie geweerd van de resterende verplaatsingen in de League Phase van de Europa League en zal ze ook niet mogen afreizen naar de eerstvolgende drie uitwedstrijden tegen Beerschot, Club Brugge en de bekerwedstrijd tegen Tubeke.

Anderlecht won vorige week in de Europa League met 1-2 op verplaatsing bij Real Sociedad, maar zag hoe de wedstrijd ontsierd werd door zijn eigen aanhang. Fans van paars-wit gooiden allerlei voorwerpen, waaronder zitjes, naar de thuisfans, die moesten vluchten uit hun vak.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni