gemeente Anderlecht

| Het vernieuwde sportveld tijdens de inhuldiging.

Anderlecht vernoemt sportveld naar overleden bokser Lay Kalenga

JP
© BRUZZ
12/06/2024

Een sportveld in Anderlecht is vernoemd naar de talentvolle bokser Lay Kalenga. De Anderlechtenaar was bezig door te breken in de professionele bokswereld, maar overleed op 29-jarige leeftijd. De gemeente Anderlecht herdenkt hem en hoopt de volgende generatie te inspireren om "excellentie na te streven" in sport en in het leven.

Lay Kalenga had een veelbelovende bokscarrière in het verschiet maar overleed in augustus 2022 bij een zwempartij in een voormalig mijngebied in de omgeving van Charleroi. Maar de Anderlechtenaar blijft een inspirerende figuur voor de jeugd van Anderlecht, aldus de gemeente, die daarom besliste om een vernieuwde sportruimte in de wijk Bon Air/Goede Lucht naar hem te vernoemen.

Het gaat om een gerenoveerd sportveld op de Vruchtbaarheidslaan. De ruimte zal voortaan de naam 'Air Sportive Lay Kalenga' dragen. Door de plek naar de bokser te vernoemen, hoopt de gemeente Anderlecht de volgende generatie te inspireren.

De vernieuwde sportplek werd afgelopen weekend feestelijk ingehuldigd, met een buurtfeest en onder meer bokslessen en een voetbaltoernooi. Naast deze zaal, werden nog twee andere fitnessruimtes ingericht bij Aumale en Moortebeek.

whatsapp_image_2022-08-05_at_3.10.18_pm.jpeg

| Lay Kalenga Mishika (midden) overleed in 2022 bij een zwempartij in Charleroi.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni