Belga

| "Dit gebouw, een symbool van innovatie, is de ideale plaats om onze atleten en de delegatie samen te brengen", zei Julie Almau Gonzalez, algemeen directeur van het Atomium.

Belgische olympische atleten verzamelen in Atomium

© Belga
11/07/2024

De Belgische atleten voor de Olympische Spelen in Parijs en hun stafleden zijn woensdag in het Atomium in Brussel samengekomen voor een informele bijeenkomst. "Deze 'Pre-Olympic Get Together' was een gelegenheid om elkaar te leren kennen en ervaringen en verwachtingen uit te wisselen, waarbij het Atomium als embleem van Brussel en nationaal symbool als achtergrond diende voor deze speciale gebeurtenis," meldt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

"Het is heel belangrijk om banden te creëren binnen Team Belgiium dus om de leden van de delegatie samen te brengen voor de start van de Spelen", vertelde Chef de Mission Olav Spahl. "Deze betrokkenheid en symbiose zijn fundamenteel. Hoe meer banden we creëren, hoe stabieler Team Belgium zal zijn"

"Dit gebouw, een symbool van innovatie, is de ideale plaats om onze atleten en de delegatie samen te brengen", zei Julie Almau Gonzalez, algemeen directeur van het Atomium. "Ik wens de atleten veel succes en inspiratie. Moge jullie prestaties schitteren zoals het Atomium zelf. Wij steunen jullie en geloven in jullie kracht en doorzettingsvermogen."

Er waren een tweehonderdtal aanwezigen (atleten en leden van de delegatie), met daarbij de vertegenwoordigers van de drie ploegsporten: de Belgian Cats, de Red Lions en de Red Panthers (vrouwenbasketbal, mannen- en vrouwenhockey).

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni