Belga

| Femke Bol, de Europese kampioene op de 400 meter en de 400 meter horden, wordt tijdens de meest recente Memorial Van Damme gefeliciteerd door de Belgische atlete Paulien Couckuyt.

Brussel bij laatste drie kandidaat-gaststeden voor EK atletiek in 2030

© Belga
19/09/2024

Brussel is samen met Zürich en Helsinki bij de laatste drie kandidaat-gaststeden voor het EK atletiek in 2030. Dat heeft Memorial-voorzitter Wilfried Meert donderdag gezegd in de podcast van Atletiek Vlaanderen en is inmiddels ook gepubliceerd op de website van de federatie.

Afgelopen voorjaar raakte al bekend dat Brussel zich kandidaat stelt voor het EK van 2030, samen met nog vijf andere steden. European Athletics heeft nu een shortlist van drie steden overgehouden.

De beslissing valt pas eind 2025 of begin 2026. De Memorial Van Damme en organisator Golazo willen het EK samen organiseren met Belgian Athletics en de Stad Brussel.

De Brusselse kandidatuur speelt uit dat België in 2030 zijn tweehonderdste verjaardag viert en het Koning Boudewijnstadion zijn honderdste verjaardag. In 2030 is het ook 80 jaar geleden dat België en Brussel hun eerste en enige EK atletiek organiseerden.

De eerstvolgende EK's atletiek, in 2026 en 2028, vinden plaats in het Britse Birmingham en het Poolse Chorzow.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , EK atletiek , atletiekpiste koning boudewijnstadion , atletiek , wereldkampioenschap , Wilfried Meert , Koning Boudewijnstadion , Brussel 2030

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni