Belga

| Tristan Degreef is ontgoocheld na een doelpunt van Patro Eisden.

Beloften van Anderlecht voorlaatste na duidelijke nederlaag tegen Patro Eisden

© Belga
24/08/2024

Patro Eisden heeft zaterdag op de tweede speeldag van de Challenger Pro League een eenvoudige zege geboekt tegen de beloften van Anderlecht. De Limburgers haalden het in eigen huis met 3-1 en klimmen voorlopig naar de tweede plaats in het klassement.

Patro Eisden nam in het openingskwartier een eerste stap richting de zege dankzij een doelpunt van de Franse aanvaller Vicky Kiankaulua (12.).

De Anderlechtse beloften verweerden zich nadien kranig, maar moesten zich na de pauze toch gewonnen geven. Zomeraanwinst Kiki Vanrafelghem (55 en 57.) scoorde in een mum van tijd een penalty en knappe kopbal en stelde de zege veilig voor de thuisploeg. De bezoekers uit Brussel krabbelden in het slot nog terug tot 3-1 dankzij invaller Gassimou Sylla (85.).

In de stand telt Patro nu, net als Eupen en Beveren, vier punten. Daarmee klimmen de Maasmechelaars voorlopig naar de tweede plek. Anderlecht heeft nog geen enkel punt en is voorlaatste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSCA Futures , Patro Eisden , Patro Eisden Maasmechelen , Tristan Degreef , Challenger Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni