Belga

| Sebastien Pocognoli, trainer van Union, tijdens de wedstrijd in Westerlo. Links: scheidsrechter Vergoote.

Bondsparket wil uitgestelde schorsing voor trainer Union na onsportief gedrag

12/08/2024

Het bondsparket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) wil Union-trainer Sébastien Pocognoli één speeldag aan de kant houden nadat hij op bezoek bij Westerlo het spel zelf fysiek wou beïnvloeden.

Pocognoli werd zaterdag in het slot van Westerlo-Union van het veld gestuurd. Bij een 4-3-achterstand en in een gespannen sfeer maakte hij op de zijlijn een beweging naar de passerende Rommens (Westerlo), nadat de lijnrechter had beslist dat die de bal nipt binnen had gehouden. Pocognoli raakte de speler niet, maar beïnvloedde toch licht het spel en kwam ook op het veld te staan.

Na het opstootje dat volgde, door een rechtverende Westelse bank, stuurde scheidsrechter Jasper Vergoote de coach van Union vervroegd naar de kleedkamers. Het bondsparket vindt zijn gedrag onsportief en respectloos voor de scheidsrechters, en zegt ook dat zijn gedrag had kunnen zorgen voor een escalatie op het veld.

Desondanks ziet het bondsparket ook een gunstig strafblad en kan het zich gelukkig stellen met een uitgestelde schorsing.

Als Pocognoli de straf niet aanvaardt, komt het dossier dinsdag voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni