Belga

Laatste voorronde lijkt ver weg voor Union na 3-1-nederlaag in Praag

07/08/2024

Union heeft zijn Europese seizoen woensdagavond niet met een positieve noot geopend. De Belgische vicekampioen verloor in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League met 3-1 op bezoek bij de Tsjechische vicekampioen Slavia Praag en lijkt zo ver verwijderd van de volgende ronde.

Union begon dominant aan zijn eerste Europese opdracht van het seizoen, maar verloor gaandeweg de controle. De Tsjechische thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en nam het roer helemaal over dankzij zomeraanwinst Tomas Chory (19. en 41.). De boomlange spits verschalkte doelman Anthony Moris - die niet al te best oogde bij het tweede doelpunt - met twee knappe kopbaltreffers en stuurde de thuisploeg met een comfortabele voorsprong naar de kleedkamers.

Na de pauze ging het van kwaad naar erger bij Union. De Brusselaars werden onder de voet gelopen door de thuisploeg en kwamen tien minuten ver in de tweede helft 3-0 achter na een blunder van Moris. Slavia-middenvelder Oscar Dorley (57.) nam het geschenk van de doelman in dank aan. Trainer Pocognoli voerde rond het uur een driedubbele wissel door en bracht zo nieuw leven in zijn ploeg. Union kwam beetje bij beetje terug opzetten en dwong de 3-1 af, die door invaller Buzek (73.) knullig in eigen doel werd verwerkt. Union beëindigde de wedstrijd toch nog met een dieptepunt, na een late rode kaart wegens natrappen voor invaller Fuseini.

De terugmatch is volgende week dinsdagavond (20u30) voorzien, in het Lotto Park van Anderlecht. In geval van kwalificatie voor de vierde en laatste voorronde kruist Union de degens met het Franse Rijsel van Thomas Meunier of het Turkse Fenerbahçe. Bij verlies over twee wedstrijden heen worden de manschappen van Sébastien Pocognoli opgevist in de groepsfase van de Europa League.