| Serge Crèvecoeur, de trainer van Basket Brussels, coachend langs de zijlijn (archiefbeeld).

Brussels houdt Antwerp in basketthriller van eerste seizoenszege

© Belga
26/09/2024

Basket Brussels heeft op de derde speeldag in de BNXT League Antwerp van een eerste seizoenszege gehouden. In een ware thriller trokken de Brusselaars met 67-65 aan het langste eind. Bij de rust was het 39-35.

Halfweg het slotkwart kwam Antwerp al eens op voorsprong, maar groter dan drie punten werd het verschil nooit. Met nog anderhalve minuut op de klok leidde de ploeg uit Antwerpen zelfs 63-65.

Met een driepunter bracht Jalen Finch (14 ptn, 3 assists) Brussels terug de leiding. Vervolgens legde Jared Ambrose (11 ptn) vanop de vrijworplijn de eindstand vast.

In het klassement komt Brussels met twee zeges en één nederlaag in het kielzog van het nog ongeslagen Oostende.

Kortrijk, Landstede en Limburg United verloren ook nog niet, maar speelden nog maar twee wedstrijden, net als Antwerp, dat op de openingspeeldag in eigen huis verloor van Den Helder.

In de kwalificaties voor de Champions League kreeg Antwerp, dat na de nederlaag tegen Den Helder al een trainerswissel doorvoerde, vorige week bovendien een 91-73 opdoffer tegen het Andorrese MoraBanc te verwerken.