Brusselse vrijwilliger is chauffeur tijdens Olympische Spelen: 'Uit liefde voor de sport'

LV
13/07/2024

Frankrijk kan rekenen op zo'n rekenen op 45.000 vrijwilligers die achter de schermen meehelpen voor de Olympische Spelen in Parijs. Louise Sellekaerts uit Evere is er één van: "Jammer dat ik waarschijnlijk weinig van de sport zelf ga zien."

De sportzomer van 2024 draait op volle toeren. Nu het einde van het Europese Kampioenschap voetbal nadert, is het tijd om te focussen op de Olympische Spelen. Het grootste sportevenement ter wereld vindt dit jaar plaats in Parijs.

Maar geen Spelen zonder vrijwilligers: 45.000 mensen zullen zich inzetten om de festiviteiten zo goed mogelijk te laten verlopen. Louise gaf zich twee jaar geleden op als vrijwilliger. “Ik heb me opgegeven door mijn liefde voor sport en om de Spelen van binnenuit te mogen meemaken”, vertelde de Brusselse in onze ochtendshow.

Belangrijke taak

In september 2023 kreeg Louise dan uiteindelijk haar rol toegewezen: ze wordt chauffeur en hoopt naast familieleden en werknemers ook Olympische atleten te mogen vervoeren door de straten van de Franse hoofdstad. “Ik was natuurlijk een beetje teleurgesteld”, gaf Louise eerlijk toe. “Het is natuurlijk jammer dat ik waarschijnlijk weinig van de sport zelf ga zien en beleven. Aan de andere kant is chauffeur zijn wel een belangrijke taak. Iedereen moet overal op tijd zijn.”

Dit weekend vertrekt ze al naar Parijs voor een opleiding. In die periode wordt ze klaargestoomd voor de Spelen en moet ze bewijzen dat ze de rol als chauffeur aankan. Ondanks de mooie kans die ze nu krijgt, heeft Louise bijna alles zelf moeten regelen op vlak van verblijf: “Ik heb alles zelf moeten regelen, maar dat wist ik op voorhand. Je doet het ook niet voor het geld of de luxe, maar voor de liefde voor de sport en de Spelen.”

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni