Belga

| Cynthia Bolingo (archiefbeeld).

Cynthia Bolingo en Helena Ponette moeten herkansen op 400 meter

© Belga
05/08/2024

Cynthia Bolingo en Helena Ponette hebben zich maandag op de Spelen in Parijs niet voor de halve finales van de 400 meter kunnen plaatsen. Dinsdag krijgen ze daar wel nog een herkansing voor.

Bolingo werd in haar reeks achtste in 52’’77, Ponette in die van haar zesde in 51’’75. Alleen de top drie leverde een ticket voor de halve finales op. Op de in totaal 47 deelneemsters, waarvan er 45 finishten, liep Bolingo de 43e tijd en Ponette de 31e.

De Brusselse atlete oogde niet topfit in de reeksen. De eerste 200 meter zagen er nog belovend uit, maar nadien zakte haar tempo. "Het was moeilijk", zei Bolingo na afloop aan Sporza. Een kuitblessure net voor de Spelen speelt haar mogelijk nog parten.

Of Bolingo uiteindelijk de herkansingen zal lopen, valt nog af te wachten. Ook is het niet zeker of ze deel zal uitmaken van de Belgian Cheetahs. "Dat is aan de coach om te beslissen", klonk het.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni