Belga

| Dodi Lukebakio in het gezelschap van Romelu Lukaku, maandagochtend tijdens de training van de Rode Duivels.

Dodi Lukebakio mist duel met Oekraïne wegens twee gele kaarten: 'Ik moest die fout maken'

© Belga
24/06/2024

De Rode Duivels strijden woensdag in Stuttgart tegen Oekraïne op de slotspeeldag in groep E om kwalificatie af te dwingen voor de tweede ronde van het EK. Dat zal gebeuren zonder Dodi Lukebakio. De aanvaller van Sevilla blijft aan de kant nadat hij zaterdagavond tegen Roemenië zijn tweede gele kaart pakte. Daardoor is de in Zellik geboren spits geschorst.

België-Oekraïne zal woensdag zonder ex-Anderlechtspeler Dodi Lukebakio gespeeld worden. De flankaanvaller van het Spaanse FC Sevilla liep zaterdag in Keulen tegen Roemenië tegen zijn tweede gele kaart van het toernooi aan, waardoor een automatische schorsing van één speeldag volgt. In de Belgische EK-opener tegen Slovakije kreeg hij één minuut na zijn invalbeurt al geel.

De timing is bijzonder ongelukkig, want Lukebakio speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd tegen de Roemenen en leek niet snel meer uit de ploeg te verdwijnen.

"Toen ik voor het toernooi vernam dat er een schorsing volgt na twee gele kaarten, had ik niet gedacht dat het mij zo snel zou overkomen", bekende Lukebakio maandag tijdens het persmoment in Freiberg am Neckar. "In die eerste wedstrijd kreeg ik meteen geel en toen dacht ik: 'Wauw, zo snel gaat het dus'.”

'Ik zou het zo opnieuw doen'

“Tegen Roemenië moest ik die fout gewoon maken, ik zou het zo opnieuw doen. Helaas ben ik daardoor geschorst, maar zo is het nu eenmaal. Het was niet makkelijk, maar ik heb het wel een plaats kunnen geven. Nu ben ik klaar om mijn ploeg aan te moedigen."

Tegen Roemenië moest Lukebakio de overtreding maken na een foutje van Wout Faes. "Of ik al met hem gesproken heb over die te korte pass? Neen, maar we hebben er wel om gelachen. Hij heeft dat natuurlijk ook niet met opzet gedaan."

Op de flanken zit België met een luxeprobleem. Zo staan Johan Bakayoko en Leandro Trossard klaar om op rechts in de ploeg te komen. Jérémy Doku doorschuiven naar rechts met Yannick Carrasco op links is ook een mogelijkheid. "Het is aan de coach om een vervanger aan te duiden. We hebben veel luxe op de flanken en zo'n concurrentie is alleen maar goed voor het team."

Veel vertrouwen

Er is een heel groot verschil tussen de Dodi Lukebakio onder Roberto Martinez bij de nationale ploeg, en de Dodi Lukebakio onder diens opvolger Domenico Tedesco. "Ik ben bij de Rode Duivels gekomen op het hoogtepunt van de Gouden Generatie en laat ons zeggen dat er toen toch echt veel concurrentie was. Nu is er een nieuwe generatie met een nieuwe coach en het is mooi om te zien dat ik van de bondscoach veel vertrouwen krijg. Dat geeft me heel veel zin om op het veld te staan. We hebben een goeie relatie: dat maakt het allemaal makkelijker en mooier.”

“De coach weet hoe hij met mij moet omgaan", zo geeft Lukabkio nog mee. "Ik sta er altijd klaar voor en dat wil ik ook laten zien op het veld. Echt verrast was ik dus niet toen ik vernam dat ik tegen Roemenië zou spelen. Ik deed mijn best op training en de coach vertrouwt mij. Echt, ik heb een heel goed gevoel bij deze ploeg. In de kwalificaties hadden we een heel goed parcours. Het is altijd speciaal en een eer om voor deze ploeg te mogen spelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Dodi Lukebakio , Rode Duivels , EK voetbal , België-Oekraïne

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni