Spaanse fans gaan uit de bol na zinderende zege tegen Engeland

BVR, DN
14/07/2024
Updated: 14/07/2024 22.53u

Spanje heeft zich zondag voor de vierde keer in zijn geschiedenis tot Europees kampioen gekroond na een 2-1 overwinning tegen Engeland in de finale van het EK in Duitsland. De wedstrijd in het Olympiastadion in Berlijn leek af te stevenen op verlengingen, maar Mikel Oyarzabal zorgde in de 86e minuut voor de beslissing en deelde Engeland daarmee de fatale mokerslag uit.


Euforie in Spanje, opnieuw bittere tranen bij Engeland. Na een zinderende finale heeft Spanje zich tot Europees kampioen gekroond. Williams opende de finale met een knappe openingsgoal op assist van Yamal, een kwartier voor tijd zorgde de ingevallen Palmer voor de gelijkmaker. Oyarzabal vermeed verlengingen. Hij trapte zichzelf en Spanje in het walhalla met een late winnende treffer.

Aan de Beurs in Brussel vieren de Spaanse fans uitbundig hun zege. Een volksfeest breekt los.

Die Spaanse fans in Brussel waren op voorhand zegezeker. "Het is nogal duidelijk dat we straks Engeland in de pan hakken", zegt Alba, die in Casco bar met haar vriendinnen het nationale team aanmoedigt.

De Engelse fans waren de underdogs, en schikten zich in de rol. "Ik denk dat we gaan verliezen." Al vinden ze het ook een beetje spijtig. "Niemand wil dat we winnen", klonk het. "Des te zoeter zal de overwinning smaken."

Spanje won hiermee voor de vierde keer het Europees kampioenschap.

Engeland blijft opnieuw met lege handen achter.

959513b4-whatsappimage2024-07-14at212100.jpeg

Dieter Nijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni