Januari 2023: Franky Vercauteren, ex-speler van RSC Anderlecht en de Rode Duivels, is nu de technisch directeur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB)

| Januari 2023: Franky Vercauteren, ex-speler van RSC Anderlecht en de Rode Duivels, is nu de technisch directeur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Ex-Anderlechttrainer Frank Vercauteren krijgt geen nieuw contract bij voetbalbond

© BRUZZ
26/08/2024

Het contract van Frank Vercauteren als technisch directeur bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) loopt af in december en zal niet worden verlengd, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Vooral zijn hoge loon zou aan de basis hebben gelegen van die beslissing: de voetbalbond moet besparen.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Vercauteren “een negatieve impact hebben op de ingesteldheid van bondscoach Domenico Tedesco.” De beslissing om Vercauterens contract niet te verlengen zou vooral zijn ingegeven door de besparingen bij de KBVB, die vorig jaar elf miljoen euro verlies leed. Vercauteren zou te duur zijn in verhouding met zijn impact op het team.

Toch zou hij eventueel een andere rol kunnen krijgen binnen de voetbalbond, of aan de slag gaan als externe consulent.

De in Kuregem geboren ex-voetballer en -trainer was pas anderhalf jaar aan de slag bij de voetbalbond. Hij werd in februari 2023 door de KBVB aangesteld als technisch directeur, een rol die daarvoor werd ingevuld door bondscoach Roberto Martinez.

Vercauteren werkte eerder voor de KBVB in 2008 en 2009, eerst als assistent van René Vandereycken en na diens ontslag als hoofdtrainer ad interim tot de komst van Dick Advocaat. Als clubcoach doorzwom hij al vele watertjes, zo leidde hij RSC Anderlecht naar twee landstitels (2006, 2007) en kroonde hij zich ook met Racing Genk tot landskampioen (2011).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni