David Steegen wordt de persoonlijke perswoordvoerder van Remco Evenepoel

Open VLD/Belgaimage. Montage: BRUZZ

| David Steegen wordt de persoonlijke perswoordvoerder van Remco Evenepoel.

Gewezen Anderlecht-woordvoerder David Steegen wordt persoonlijke perschef Remco Evenepoel

JB
© BRUZZ
18/06/2024

David Steegen gaat de perscontacten van wielrenner Remco Evenepoel managen. Voorheen was Steegen een decennium lang perschef bij RSC Anderlecht.

Remco Evenepoel staat met zijn eerste deelname aan de Tour de France en vervolgens de Olympische Spelen in Parijs voor een belangrijke periode uit zijn nog steeds prille carrière. Dat de Belgische wegkampioen net nu extra omkadering krijgt, zal allicht met die vooruitzichten te maken hebben.

In ieder geval is de komst van Steegen geen grote verrassing: de ex-Anderlecht-woordvoerder verzorgde achter de schermen al een deel van de persrelaties van de wereldkampioen tijdrijden.

Paarswit randje

De samenwerking tussen Steegen en Evenepoel heeft een extra paarswit randje. De ‘Aerokogel van Schepdaal’ voetbalde bij de jeugdreeksen van Anderlecht en is vandaag nog een fervente fan van de recordkampioen.

Steegen was dertien jaar aan de slag voor Anderlecht, eerst als perschef en vervolgens als Head of Public Affairs. In 2022 startte Steegen als zelfstandig communicatieconsultent. In die hoedanigheid werkt hij onder meer voor de Belgische volleybalfederatie Top Volley Belgium.

Imago

Steegen zal zich uitsluitend buigen over de niet-sportieve kant van de persrelaties van Evenepoel. “Er is een tendens in de topsport waarbij atleten merken op zichzelf vormen,” duidt Steegen in een reactie aan BRUZZ. “Daar zijn verschillende luiken aan, zoals een commercieel luik en een imagoluik. Met dat laatste zal ik me strategisch bezighouden voor Evenepoel, in functie van wie hij als persoon is,” klinkt het. Vandaag verzorgt Steegen al de persoonlijke, niet-sportieve persrelaties van Rode Duivels: Zeno Debast en Johan Bakayako.

“Evenepoel staat voor ambitie en topsport en is erg begaan met zijn omgeving – denk aan de stichting waarbij hij jonge Brusselaars helpt om op de fiets te springen,” licht Steegen nog toe. “We willen de persoonlijke brand die hij al is verder en op maat van Evenepoel zelf uitbouwen.”

Sportieve media-aanvragen zal de persdienst van zijn team Soudal Quick-Step voor haar rekening blijven nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Remco Evenepoel , David Steegen , RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni