Photonews

| Thomas Detry uit Ukkel, op de tweede dag van het golftoernooi

Golfer Thomas Detry eindigt negende op Olympische Spelen

© Belga
04/08/2024
Updated: 05/08/2024 08.19u

De Brusselse golfer Thomas Detry zakte op de slotdag van het olympisch golftoernooi naar de gedeelde negende plaats. De Amerikaan Scottie Scheffler won het goud. De 31-jarige Brusselaar is algemeen tevreden met zijn tweede deelname aan de Olympische Spelen. "Dit geeft vertrouwen."

Thomas Detry kon vrijdag na een schitterende tweede dag van een gedeelde 42ste naar een gedeelde vijfde plaats klimmen. Zowel gisteren als vandaag moest hij echter een paar plaatsen prijsgeven. De Brusselaar speelde een zwakke start en kon uiteindelijk zijn positie in het klassement wel enigzins handhaven, maar greep naast een medaille.

De 31-jarige Brusselaar is algemeen tevreden met zijn tweede deelname aan de Olympische Spelen. "Dit geeft vertrouwen", zegt hij. Detry stond voor aanvang van de vierde en laatste ronde op een gedeelde zesde plaats (203 slagen). Maar hij had een moeilijke start met drie bogeys bij de eerste drie holes.

"Met mijn begin van het parcours zijn de kansen op een medaille snel verdwenen", geeft Detry toe. "Maar ik probeer dit globaler te bekijken. Ik heb vier grote weken voor de boeg en ik zie dat mijn spel goed is. Ik heb de top 10 gehaald op de Olympische Spelen. Je kan de kwaliteit zien van de spelers die hier deze week waren. Het was indrukwekkend. Ik ben tevreden goed te zijn geëindigd. Als iemand me na de eerste ronde had gevraagd te tekenen om in de laatste groep op zondag te zitten, denk ik dat ik onmiddellijk had getekend", zegt hij.

Drieduizend supporters

Op basis van de resultaten van de eerste rondes, starten de golfers in omgekeerde volgorde in groepen van drie. De Belg speelde zijn laatste ronde dus met de besten.

Zijn plaats in de top tien geeft hem vertrouwen. "Dit is een goed voorteken. De sfeer was te gek, we hadden zo veel mensen niet verwacht. Drieduizend mensen schreeuwden mijn naam, het was ongelofelijk. Het was een mooi feest", zei hij. Zondagavond neemt hij het vliegtuig naar de Verenigde Staten waar hij het seizoen van de PGA Tour afwerkt. Daarna keert hij terug naar Europa voor het Europese circuit, voor de laatste drie wedstrijden.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni