Photonews

Thomas Detry op plek zes na derde dag olympisch golftoernooi

© Belga
03/08/2024

Thomas Detry blijft na de derde dag van zaterdag meestrijden voor een medaille op het olympisch golftoernooi. De 31-jarige Brusselaar verloor in zijn derde ronde wel licht terrein. Hij kwam tot 69 slagen, twee onder par. In totaal telt hij nu 203 slagen, tien onder par. Zondag vindt de vierde en laatste ronde plaats.

Detry wisselde de goede met minder goede momenten af op Le Golf National, de olympische baan in Saint-Quentin-en-Yvelines ten zuidwesten van Parijs. Met 69 slagen blijft hij wel bovenin meespelen. Hij staat gedeeld zesde, met 203 slagen, samen met de Ier Rory McIlroy, de Amerikaan Scottie Scheffler en de Zuid-Koreaan Tom Kim.

De koppositie is in handen van de Spanjaard Jon Rahm en de Amerikaanse titelverdediger Xander Schauffele, elk met 199 slagen, veertien onder par. De Brit Tommy Fleetwood volgt als derde, met dertien onder par.

Adrien Dumont de Chassart werkte voor de derde dag op rij zijn ronde af in 70 slagen, één onder par. Met een totaal van 210 slagen staat hij op een 31e plaats. Voor Dumont de Chassart is Parijs zijn eerste olympische ervaring. Thomas Detry werd in Tokio drie jaar geleden 22e bij zijn olympisch debuut.

Bij de vrouwen komt Manon De Roey vanaf volgende week woensdag in actie.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni