Belga

| Het trainingscentrum van Anderlecht in Neerpede.

Hoofd marketingafdeling Borguet is de nieuwe academiedirecteur van RSC Anderlecht

© Belga
26/09/2024

Anderlecht heeft donderdag bekendgemaakt dat Tim Borguet de komende jaren aan het hoofd van de jeugdacademie zal staan. Hij neemt vanaf 1 december de fakkel over van de Deen Mikkel Hemmersam, die de club verlaat. Borguet zat de voorbije jaren als marketingdirecteur mee aan het stuur van de commerciële heropleving van paars-wit.

De 35-jarige Anderlechtenaar stond sinds juni 2020 aan het hoofd van de marketingafdeling binnen paars-wit. De club roemt Borguet voor het "transformeren van de club naar een sterk mediamerk met een identiteit die steeds meer supporters aanspreekt en verbindt met waar Royal Sporting Club Anderlecht voor staat".

Hij was met zijn team verantwoordelijk voor de matchday beleving in en rond het Lotto Park, merchandise, memberships en de strategie achter de mediaproducties en platformen van RSCA.

Borguet zal in zijn nieuwe functie van Academy Director nauw gaan samenwerken met Football Director Henk Mariman en Talent Director Peter Verbeke. Hij komt in de plaats van Mikkel Hemmersam. De 46-jarige Deen was sinds juni 2023 actief bij paars-wit, eerst als sportmanager en sinds november 2023 als academiedirecteur.

De opleiding in Neerpede zette onder Hemmersam "operationeel stappen", aldus Anderlecht. Daarnaast werd de "technische omkadering van de jeugdploegen op punt gezet".

De Deen verlaat op 1 oktober de club. Hij heeft de ambitie om aan het hoofd van een eerste elftal te staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Brussel Kort , RSCA Academy , Tim Borguet , mikkel hemmersam , Peter Verbeke

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni