Belga

| Jan Vertonghen (links) blijft out.

Jan Vertonghen nog zeker maand out met achillespeesblessure

© Belga
13/09/2024

Jan Vertonghen zal nog niet meteen opnieuw in actie komen voor RSC Anderlecht. De centrale verdediger staat al enkele weken aan de kant met een achillespeesblessure en is ook tot en met de volgende interlandperiode in oktober onbeschikbaar.


"Het duurt langer dan we verwachten en de blessure is ook delicaat", zei Anderlecht-coach Brian Riemer. "Hij zal daardoor nog langer geblesseerd zijn, zeker tot na de volgende interlandperiode." Volgens Riemer gaat het om een blessure die lang aansleept en tijd nodig heeft, maar een operatie is niet meteen een oplossing. "Jan is iemand die rationele beslissingen neemt en nu ook heel ongelukkig is dat hij niet kan spelen en de ploeg niet kan helpen", aldus Riemer. "Het doet me ook heel veel pijn om te zien dat Thorgan (Hazard, red.) en hij op de tribune zitten, want daardoor missen we heel wat ervaring, maturiteit en kwaliteit."

Nieuwkomer Leander Dendoncker is van nature een centrale middenvelder, maar kan ook als centrale verdediger uit de voeten. "Eerlijk gezegd zou ik droevig zijn om Leander daar te moeten posteren. Zeker omdat hij vooral gehaald werd om onze problemen op het middenveld op te lossen. Maar Dendoncker achterin is zeker een oplossing die ik in mijn achterhoofd houd. Hij heeft dat bovendien al veel gedaan in de Premier League."

De recente interlandperiode zorgde voorts voor extra belasting bij andere spelers. Zo keerde Nilson Angulo pas laat terug vanuit Zuid-Amerika en hebben Killian Sardella en Mario Stroeykens er met de nationale beloften een verre verplaatsing naar Kazachstan opzitten. "Bij sommige spelers wordt er last minute een beslissing genomen, maar zulke problemen zijn normaal net na een interlandperiode", sloot Riemer af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSC Anderlecht , jan vertonghen , Brian Riemer , Leander Dendoncker

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni