Belga Image

| Manneken Pis in het kostuum van de Belgische delegatie voor Parijs.

Manneken Pis gekleed in Belgisch kostuum voor Olympische Spelen

© Belga
23/07/2024

Voor de 1152ste keer heeft Manneken Pis een gloednieuw kostuum gekregen, en het is niet het minste. Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdag beginnen, is het bekendste standbeeld van België gehuld in de outfit van de Belgische atleten. Het kostuum is voorgesteld in het Brusselse stadhuis, in bijzijn van burgemeester Philippe Close (PS) en de voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), Jean-Michel Saive.

Na een ontvangst in de Militiezaal van het Brusselse Stadhuis, gepaard met speeches van Close, Saive en Marc Guebel, de voorzitter van de Orde van de Vrienden van Manneken Pis, is een delegatie vertrokken naar het gekende standbeeld om het kostuum ook publiekelijk te onthullen.

Met het 1.152ste kostuum van Manneken Pis hoopt de stad Brussel de Belgische delegatie voor de Olympische Spelen in Parijs een hart onder de riem te steken. "Het is een eer voor mij om vlak voor mijn vertrek naar Parijs nog langs Brussel te passeren, waar Manneken Pis voor de gelegenheid een nieuw kostuum aantrekt", duidt Jean-Michel Saive. "We reizen met de grootste delegatie naar de Olympische Spelen sinds 1928, hopelijk zorgt dat ook voor een groot aantal medailles." In totaal reizen er 165 atleten naar Parijs, met een delegatie van in totaal 417 personen, waaronder coaches, medisch personeel en psychologen.

Ook burgemeester Close tekende present bij de officiële inhuldiging van het kostuum voor Manneken Pis. Close hoopt met de symbolische ondersteuning van de "mooie delegatie" het Team Belgium symbolisch te ondersteunen. Het is niet de eerste keer dat Manneken Pis een outfit van Team Belgium aantrekt. Ook bij vorige Olympische Spelen, zoals in Rio 2016 en Tokio 2020, kreeg Manneken Pis een Belgische outfit.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni