| Remco Evenepoel op het balkon van het Brusselse stadhuis tijdens zijn huldiging als wereldkampioen wielrennen in oktober 2022.

Philippe Close plant huldiging Belgische medaillewinnaars op Grote Markt

TB
© BRUZZ
04/08/2024

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft Olympisch kampioen Remco Evenepoel en de andere Belgische medaillewinnaars uitgenodigd voor een huldiging op de Grote Markt. Die zou plaatsvinden op maandag 12 augustus.

Close doet zijn voorstel in een felicitatiebericht voor wielrenner Remco Evenepoel op Facebook en X, het voormalige Twitter. “Hallucinant Remco! Wat een fenomeen! Twee gouden medailles! Nooit gezien! Waar gaat dit eindigen”, klinkt het daarin.

Close hoopt alvast dat Evenepoel op het balkon van het Brusselse stadhuis zal eindigen. “Afspraak 12 augustus op de Grote Markt om alle Belgische atleten en hun medailles te vieren”, zo stelt hij voor in de post.

Het monumentale stadhuis is al vaker ingezet om Belgische sporthelden te vieren. Vorig jaar werden de Belgian Cats er nog gehuldigd nadat ze triomfeerden als Europees kampioen basket. In 2021 viel de atleten met een medaille of een Olympisch diploma na de Spelen in Tokio dezelfde eer te beurt. Ook voor Remco Evenepoel zou het niet de eerste keer zijn, in 2022 was hij te gast op het balkon nadat hij wereldkampioen werd op de weg in het Australische Wollongong.

Een groot feest voor de Belgische Olympische delegatie aanstaande maandag op de Grote Markt in Brussel!
Je kunt Remco Evenepoel, Gabrielle Willems, Wout Van Aert en misschien nog andere leden van de Olympische delegatie zien.

Het volledige programma zou binnenkort beschikbaar moeten zijn, maar dit is wat La Dernière Heure al weet: de festiviteiten beginnen om 15.45 uur op de Grote Markt in Brussel en fans kunnen de atleten aanmoedigen die verschijnen op het balkon van het stadhuis van Brussel. Er is ook een DJ tot 17.00 uur.

@PhilippeClose op X, het voormalige Twitter

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni